Patlıcan Kızartma
Patlican Kizartma |
Malzemeler :
*2 orta boy patlıcan
*Tuz
*Kızartma için yağ
Sosu
*2 orta boy domates
*4 yemek kaşığı soyulmuş doğranmış domates konservesi-renk vermesi için burda hala domatesler yemeğe renk veremiyor yardım alıyoruz mecburen*
*2 kaşık zeytinyağı
*2 dişi sarımsak
Patlıcanları alacalı soyup tepsiye diziyor üzerine biraz tuz serpiyoruz(annenizi dinlemeyip boca etmeyin benim gibi) 20 dakika bekliyoruz. Daha sonra tuzu yıkayıp kağut havluyla kuruluyoruz.
İyice ısınmış yağda kızartıyoruz.
Sosu için sarımsakları soyup çok minik parçalar halinde doğruyoruz.Domatesleri soyup onları da tuz ve zeytinyağı ile aynı kaba koyup ağır ateşte pişirip kızartmamızın üzerine döküyoruz.
Cuma, Kasım 07, 2008
|
Etiketler:
Mezeler
|
You can leave a response
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok güzel olmuş , tam defter gibi
Yorum Gönder