Kabak Tatlısı
+1 kahve fincanı ceviz içi
Balkabağinin kabuklarını bıçak yardımıyla keserek temizliyoruz.Çekirdekleri çıkartıp suyla yıkayarak tenceye parçalara ayrılmış olarak diziyoruz.Bir kaşık yardımı ile aralara çok az şeker serpiyoruz(Ben 2 kaşık kadar tüm kabağa şeker serptim).Altını çok kısık ateşte tutup,kabaklar yumuşamaya baslayıp suyunu salarken geri kalan şekeri kabakların üzerine serpip tencerinin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.Soğuduktan sonra cevizi havanda dövüp kabak tatlımızı susleyerek servis ediyoruz.
Pazartesi, Kasım 10, 2008
|
Etiketler:
Tatlılar
|
You can leave a response
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder