Baharatlı Patates


Malzemeler :

*4 orta boy taze patates
*1 orta boy soğan
*10 mantar
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*5 dal frenk soğanı
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 orta boy soğanı küp küp tavamıza doğruyoruz.1 kaşık zeytinyağı,tuz ve şekeri deilave edip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.En sonunda ince doğranmış mantar ve kıyılmış frenk soğanını(Taze soğanın yeşil yapraklarını çok ince kıyabilirsiniz) da ekleyip kavurmaya bırakıyoruz.Patatesleri elma dilimleri ile kesiyoruz.Fırın torbasına baharatları ekliyoruz.1 kaşık zeytinyağımızı da ekleyip torbayı karıştırıyoruz. 180 C derecede fırında patatesler kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen patatesleri tavaya katıp biraz tavada çeviriyoruz.
Ben tabağımı süslemek için keçi peyniri ve buğarda pişirilmiş yeşil mini kuşkonmaz kullandım.
Sadece kıyılmış maydanoz da kullanılabilir. Etin yanına servis edilebilir.

0 yorum: