Kabak Kayiklari

Kabak Kayıkları

Malzemeler :
*4 adet kucuk kabak
*3 kucuk sogan
*Dogranmis domates konservesi(400 gr)
*4 dis sarimsak1 paprika(amerikan biberi)
*1 tatli kasik seker1 cay kasigi tuz
*4 corba kasigi zeytin yagi
*10-15 dal dereotu
*Suslemesi icin 5-6 dal kiyilmis maydanoz yapragi

Kabaklari soyun ortadan ikiye boluyoruz.Iclerini temizleyip, kabaklari buhar sepetinin icine yerlestiyoruz.Ilk once harli daha sonra kisik ateste kabaklar yumusayana kadar pisiriyoruz.Ayri bir tencerede salata sogani gibi dogranmis sogan soyulup dilinmis sarimsak dilimlenmis paprikayi,kiyilmis dereotunu kabagin icinden cikanlari minik parcalara bolerek yag tuz ve sekeri ilave ederek , soganlar sararincaya kadar kavuruyoruz.Buharda pisen kabaklari borcama alip,iclerini hazirladigimiz harc ile dolduruyoruz. Uzerlerini kiyilmis maydanoz ile susluyoruz.Iyice soguduktan sonra servis ediyoruz

0 yorum: